Voetreflexpressuur

Voetreflexologie is een eeuwenoude natuurgeneeswijze die ervan uitgaat dat er op de voeten reflexzones liggen die corresponderen met bepaalde lichaamsdelen en organen. Door deze zones met duim, vingers en pressuurstokje te behandelen, wordt het aangeboren vermogen van het menselijk lichaam om zichzelf te genezen gestimuleerd. Daarbij gaat het om de gehele voet: van beneden tot boven, van de binnenzijde tot de buitenkant- tot en met de enkels.

Uit de praktijk blijkt dat de meeste mensen zeer positief reageren op reflexologie. Zeer goed te behandelen zijn nek-, schouder- en rugklachten en spierklachten in het algemeen, net als de klachten die voortkomen uit diverse chronische ziektes en spijsverteringsklachten. Ik werk met een pressuurstokje voor nog meer nauwkeurigheid en positief effect

Het pressuurstokje raakt de reflex namelijk veel dieper, waardoor de aanwezige blokkade sneller wordt opgelost. Met andere woorden het werkt dieper en sneller dan bij een gewone voetreflexmassage!

Zit de blokkade nog dieper?  Dan is de moxa-therapie een uitkomst.

Voetreflexpressuur:

  1. geeft ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk
  2. ontgift het lichaam
  3. geeft verbetering aan de bloed- en energiedoorstroming, de spiertonus, en de lymfecirculatie
  4. stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam
  5. maakt endorfinen vrij, die pijnverlichtend en stemmingsverbeterend werken
  6. brengt het lichaam in balans, stimuleert de onderactieve en kalmeert de overactieve systemen
  7. geeft een vitaliserend en opbouwend effect voor het lichaam, geeft energie en versterkt het immuunsysteem
  8. werkt ondersteunend bij chronische ziektes
  9. geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing
  10. kan bij veel klachten verlichting geven of zelfs klachten laten verdwijnen

Breng eens je gezondheid in beeld met een voetenkaart. Het leuke bij een voetenkaart is dat je concreet de pijnpunten/klachten op de diverse reflexen in beeld brengt. Na een paar behandelingen maak ik vaak weer een voetenkaart en aan het einde van alle behandelingen. De resulataten zijn dan vaak verbluffend. Zie, voel en ervaar de verschillen. 

Voetreflexmassage

Loop je rond met klachten, ben je moe, verdrietig, heb je last van stress of pijn kom dan ook eens langs voor een voetreflexmassage. Geeft je een heerlijk weldadig en fijn gevoel. Werkt zeer ontspannend.

Voeten en tenen lezen

Voeten en tenen lezen is erg leuk en leerzaam!

Voeten en tenen lezen geeft buiten zelfkennis, ook tolerantie en begrip hoe anderen denken en handelen. Als je voeten en tenen kan lezen, zie je daadwerkelijk dat mensen verschillend zijn. Anders voelen, denken en reageren. Door voeten en tenen te lezen vind je vaak een gemakkelijker ingang tot contact bij de ander. Het is ook heel handig om beter om te gaan met mensen die moeilijk of niet kunnen communiceren door een handicap of dementie.

Leuk om te weten: Een droomteen wijst in zijn geheel omhoog (zie plaatje hiernaast). Zo'n teen geeft aan dat de persoon niet goed geaard is. Kunnen wel heel goed mediteren.

20141129 133033 resized
voor website
Voetkaart V07
jubelteen