Lichaamstherapie

De basis therapie die Emerga toepast is Cranio Therapie. Vanuit deze therapie wordt, daar waar nodig voor een beter resultaat, 'uitstapjes' gemaakt naar andere therapieën.

De therapieën die Emerga gebruikt zijn: Cranio - & Visceraal therapie, EMDR. voetreflexpressuur, Dorn methode, PDS therapie, Ericksoniaanse hypnotherapie, EFT, metamorfose-massage  en lymfedrainage.

Binnen jouw lichaam hangt alles samen.

Mind & Body
Letterlijk: zenuwen en bindweefsel verbinden alles met elkaar. Als iets ergens vastzit, geblokkeerd is, heeft dat gevolgen voor andere delen van je lichaam. Je lichaam blijft lang functioneren door aanpassingen, die weer andere klachten tot gevolg hebben zolang de blokkades niet zijn weggenomen.

Geluk
Ook je geest wordt hierdoor geraakt: jouw algemene welbevinden is sterk afhankelijk van een gezond functionerend lichaam. Omgekeerd ondersteunen je denken en je gevoelens het lichamelijke proces – iets wat we bij Emerga ook tijdens onze stervensbegeleiding merken. Een goede nachtrust is ook zeker van belang voor je welbevinden en een sterk immuunsysteem. En soms lijkt een klacht niet zo lichamelijk, terwijl er toch een puur fysieke blokkade aan ten grondslag ligt en de manuele therapie een flinke verbetering kan geven: wanneer je 'niet lekker in je vel zit', of bij kinderen met dyslexie, angststoornissen, concentratieproblemen en autisme.

Samenhang
Vanwege de samenhang binnen het lichaam worden de therapieën van Emerga dan ook samengesteld geboden: al werkend en diagnosticerend zet Henriëtte Wiessenberg in wat jouw lichaam nodig heeft. Daarbij geeft ze een helder beeld van wat ze doet, en begeleidt ze jouw omgang met de klachten en het veranderende gevoel in je lichaam. Zo werken lichaam en geest samen aan jouw genezingsproces.

Heb je bij dat laatste meer begeleiding nodig? Kies dan voor de combinatie lichaamsgericht coachen. Gaat het je vooral om je mindset? Lees dan meer over onze trainingen en intensieve therapie.  In de linkerkolom vind je per therapie meer informatie.

Meer weten? Neem contact op, we helpen je graag.

images stenen
ievenwicht vogel2
geluk in jezelf