Trainingen en intensief therapie - 6 weken -

 

De begeleiding is intensief te noemen; iedere week is er persoonlijk contact.

Er zijn intensief therapieën ontwikkeld aangaande de thema's :

> slaap en slapeloosheid

> krachtige kwaliteiten (her)ontdekken, ontwikkelen en deze gaan leven

> balans in hoofd en hart, zingeving op je werk

SLAAP EN SLAPELOOSHEID:

Binnen 6 weken naar een goede nachtrust. Op een ontspannen, prettige manier en met een vleugje humor werken we aan jouw slaap.
De oplossing van het slaapprobleem richt zich niet alleen op de nacht maar ook op de gehele dag. Wat je overdag doet en vooral ook in de ochtend heeft een belangrijke invloed op de nacht.
De therapie behelst wekelijkse lichaamssessies (op maat), bewustwording van gedachten, gevoel, gedrag. Tevens focus op lifestyle, sporten, je biologische klok, werking van je brein en voeding. 
Het slapen van de week ervoor wordt geëvalueerd, op zo'n manier dat je er een positieve andere betekenis aan gaat geven. 

Vanuit de Cranio Sacrale therapie werken we met het lijf, maar juist ook met het brein. Het ontladen van de stress cascade in ons brein, - ontladen van het lymbische/emotionele brein - zodat we weer kunnen ontspannen.

Er worden een aantal gedragingen rondom de slaap bijgehouden, te weten:

Slaapdagboek
Dagelijks in de ochtend de kwantiteit van de slaap registeren

Slaaphygiëne
Welke slaapgewoonten heb je je aangemeten in de loop der jaren?

Afbouwperiode 
Verleng de afbouwperiode voordat je gaat slapen. Afbouwperiode is bedoeld om geleidelijk aan de drukte van de dag en de neiging actief te reageren op (zintuigelijke) waarnemingen, zowel van buiten als van binnen afkomstig, los te laten.

Stimuluscontrole
Doel hiervan is de stimuli van het naar bed gaan en slapen weer te versterken.

 

KRACHTIGE KWALITEITEN (HER)ONTDEKKEN /ONTWIKKELEN en deze gaan leven: 

(Her)ontdekken, ontwikkelen en bewust inzetten van je kwaliteiten

Iedereen heeft unieke kwaliteiten, ook jij!

Maar niet iedereen is zich bewust van zijn of haar kwaliteiten.

Terwijl juist het (her)ontdekken, ontwikkelen en bewust inzetten van jouw unieke kwaliteiten je rust, kracht en zelfvertrouwen kunnen geven, zowel in je werk als in je privéleven. Je zult met meer plezier en succes communiceren met je partner, kinderen, familie, vrienden, collega's, leidinggevenden & medewerkers. Je doelen sneller en met meer succes behalen en beter kunnen communiceren en daardoor beter kunnen samenwerken. Hierin maken we ook gebruik van geweldloos communiceren.

Je weet dat het in je zit maar het komt er maar niet uit. Ondanks diverse cognitieve trainingen. Het blijft vaak in je hoofd vastzitten; het integreert niet in je lijf.
Ontdek de kracht van je lichaam en diens wijsheid.

Het helpt je om je leven vanuit een andere positie te bekijken, oude gewoonte en gedragspatronen op een liefdevolle manier los te laten en nieuwe krachtige kwaliteiten te ontdekken, te ontwikkelen en nu eens echt vanuit je eigen kracht te gaan leven.

BALANS IN HOOFD EN HART zingeving in je werk:

Leven en werken vanuit het hart creëert bezieling. Ga weer met plezier naar je werk. In deze training gaan we het lichaam/ je hart/ je passie de volledige aandacht geven. En vanuit daar maken we weer contact met je hoofd. Om zo weer balans te creëren.

Werkwijze
Via focusgesprekken en lichaamsbehandelingen.
Een passietest, waar ligt jouw echte passie?
Het herontdekken van je eigen authentieke ik.

Bovengenoemde kan individueel en in klein groepsverband.

slapeloosheid2
boom01
VolgHart1