EFT- tapping voor innerlijke rust

EFT (Emotional Freedom Technique) is een methode waarmee je emotionele bagage kunt loslaten en lichamelijke klachten kunt verminderen. Het is een onderdeel van de energetische psychologie en is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties in een paar minuten kwijt te raken.

Hoe werkt EFT?
De methode is eenvoudig en bestaat uit het kloppen/tappen op een aantal specifieke punten op het lichaam, terwijl je focust op de negatieve emotie. Hierdoor begint de energie weer vrij te stromen en verdwijnt de emotionele lading. Het tappen is met 2 vingers, ongeveer 5-7 keer per punt. Ieder tapping point correspondeert met een bepaalde meridiaan.

Meridianen; de tapping points
De Chinezen hebben duizenden jaren geleden al een gedetailleerd beeld geschetst van de menselijke energiehuishouding. Aan de hand van meridianen, energiebanen. De energie, qi/ki (tsji), vervoeren deze levensenergie door het lichaam via 12 hoofdmeridianen. Iedere meridiaan is gekoppeld aan een specifiek orgaan. Meridianen hebben een fysieke en een psychische kant. De longmeridiaan bijvoorbeeld gaat over de ademhaling, maar ook over emotie en verdriet.

Toepasbaar bij:

Emotionele/mentale bagage
angsten en fobieën; autorij-angst, faalangst
stress (-gerelateerde) klachten; hartkloppingen, perfectionisme
heftige emoties; frustatie, verdriet
gevoel machteloosheid

Lichamelijke klachten
Migraine
maagklachten
menstruatieklachten
herstel van verwondingen/botbreuken

EFT resultaten verschillen per persoon. Indien goed toegepast kan het bij 90% van de gevallen verlichting en/of een positieve verandering teweeg brengen. Hoe vaker je het gebruikt des te meer effect.

EFT is een aanvullende behandelwijze en vervangt geen urgente medische behandeling of medicatie.

 

 

EFT hoofd body hand
gary craig quote1 EFT