Dorn methode - een bijzondere werveltherapie

De Dorn methode is een zachte, relatief pijnloze, dynamische manuele handeling van de wervelkolom en de gewrichten.

Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen. Het bindweefsel tussen de wervels wordt ook los gemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt.
De Dorn methode werkt in de meeste gevallen pijn-verlagend en is helend bij slijtage!

Beenlengteverschil
Tijdens de behandeling beginnen we met het corrigeren van beenlengteverschil, Veel mensen (maar liefst 70%!) heeft benen van ongelijke lengte. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding, zeker als er een groot verschil is. 
Vervolgens wordt het bekken weer rechtgezet en eventuele scheefstand in de wervelkolom gecorrigeerd.

Wervelscheefstand corrigeren, client beweegt actief mee
Tijdens de gehele behandeling heeft de cliënt een belangrijke en actieve rol door te bewegen met benen of armen, terwijl de therapeut de wervelscheefstand corrigeert. Dat maakt deze methode uniek. Daarnaast wordt de cliënt uitgenodigd om thuis actief zelfhulpoefeningen uit te voeren. Dit zorgt voor sneller en blijvende resultaten.

Pijnklachten zullen vaak direct verminderen en ook is over het algemeen meer beweging voelbaar in het bekken tijdens het bukken. Dorn is eenvoudig en effectief in het opheffen van gewrichtsblokkades, scheve wervels en wervelkolom, bekkenscheefstand en beenlengteverschil, waardoor klachten van rugpijn, nek en hoofdpijn, verdwijnen.

Snelle verbetering van de klacht
Bij een 2e behandeling blijkt bij 98% van onze cliënten dat er een sterke vermindering is van eventueel beenlengteverschil, scheefstand en bewegingsbeperking in de betrokken gewrichten, ten opzicht van de 1e behandeling. Na maximaal 3 behandelingen moet u duidelijk verbetering hebben van de klacht.

Ter verheldering: een verschil in beenlengte wordt meestal niet door een letterlijk anatomisch verschil in lengte van de beenderen veroorzaakt. Het kan veroorzaakt worden door ruimte in de gewrichten (enkel, knie, heup), door een val, een ongeluk, langdurige verkeerde houding (zitten, staan), eenzijdige belasting.

Door een verschil in beenlengte wordt het bekken aan een kant omhoog geduwd, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Daarnaast is er vaak sprake van pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken.

Bij de Dorn Methode beginnen we dus onderaan: bij de voeten / enkels, en werken van daar naar boven.

Dorn en Breuss
De Dorn methode geeft een mooie samenwerking met de Breuss-massage. Rudolf Breuss ontwikkelde in Duitsland de manuele tussenwervelschijf-massage. Breuss massage richt zich op de gehele wervelkolom en met name op de tussenwervelschijven. Werkt helend en verlichtend. 

wervelkolom
SI gewrichtsklachten pijnlijk SI gewricht anatomie 300x2571
bekkenscheefstand2011

Het lichaam compenseert bekkenscheefstand met alle gevolgen van dien