Breuss-massage

Breuss-massage

Een tussenwervelschijfmassage, ontwikkeld door Rudolf Breuss. Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn-therapie.

De tussenwervelschijven is het kraakbeen tussen onze wervels in onze wervel¬kolom. Deze zorgen ervoor dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. De Breuss-massage is een fijngevoelige massage van de rug, die blokkades kan oplossen (fysiek, emotioneel en mentaal). Wervelkolom problemen, zoals ischias en hernia kunnen er ongevaarlijk en succesvol mee behandeld worden.

Breuss gaat er vanuit dat er geen versleten tussenwervel¬schijven bestaan, omdat alle cellen, zelfs ook op hoge leeftijd, steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren/regenereren.
Bij osteoporose of pijn wordt de massage heel voorzichtig gedaan, de massage mag namelijk niet pijnlijk zijn. Bij hevige wervelkolom problemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op andere manuele geneeswijzen. Maar ook als afsluiting is het geschikt.

Breuss-massage strekt de wervelkolom, creëert ruimte en is helend en ontspannend.

breuss massage1 close up
beuss massage1 rijstepapier

Dankzij het rijstepapier trekt de speciale olie goed in de spieren en tussenwervelschijven voor een helend effect