Nieuws

Migraine & hoofdpijn, kom ik daar ooit van af? Het kan!

15 maart 2019

HELP, IK WORDT GEK..., MIJN HOOFD!

"De pijn concentreert zich bij mij op de rechter helft van mijn gezicht en schedel. Alsof iemand er aan de binnenkant spijkers in slaat."
"Het start bij mij vanuit mijn nek, dan naar mijn kaak, oor en hoofd. Bonk, bonk, bonk..."
"Als mijn hoofd uit elkaar lijkt te klappen moet ik bewegen, al is het kruipend over de vloer." 

Herken je dit?

'Oorzaak onbekend en je moet ermee leren leven'.  
Maar ... is dat zo? 

!! Bij Emerga komt 90% van de clienten van zijn migraine af!

Welk signaal geeft jouw lichaam &  Wat is er nu echt aan de hand? 

Het is een schreeuw van het lijf om ontspanning en om 'gehoord' te worden.
"Oke, maar hoe doe je dat? ik heb al van alles geprobeerd en niets helpt"
In mijn praktijk is er volledig de ruimte om die schreeuw te vertalen naar wat nodig is om die ontspanning en rust te creëren en uiteindelijk te ervaren. Wellicht op een manier die jij nog niet kent, want hoe luister je eigenlijk naar je lichaam? Ik nodig je graag uit dit te ontdekken....

 

Lees verder

Voetreflexologie vermindert diabetische zenuwschade

10 mei 2016

Voetreflexologie is een natuurlijke therapie die gebaseerd is op het principe dat zich in de voeten reflexzones bevinden die een afspiegeling zijn van heel het lichaam. Voetreflex  beïnvloedt - via zenuwbanen en energiekanalen in het bindweefsel - de werking van het betreffende orgaan en herstelt het natuurlijke evenwicht, niet alleen in het orgaan, maar in heel het lichaam. Een studie uit 2014 onderzocht het effect van voetreflexologie bij patiënten met diabetische neuropathie- pijn of gevoelsverlies in de tenen, voeten, benen, vingers, handen en armen met vaak amputatie als gevolg-. Na zes maanden was de zenuwpijn sterker gedaald bij de patiënten die reflexologie kregen (66,6%) dan in de controlegroep (14,2%). Hun bloedsuikerspiegel was na zes maanden twee keer zo sterk gedaald dan in de controlegroep.

Lees verder

EMDR bij kinderen met angst en/of trauma

11 februari 2016

Tim en het wonder EMDR is een informatief kinderboek om kinderen op de basisschool en hun ouders op de hoogte te brengen van wat EMDR is en hoe de therapie in zijn werk gaat. Dit boek kan in de therapie gelezen worden samen met de hulpverlener, maar ook op school of thuis met ouders ter voorbereiding van de EMDR-behandeling. Daarnaast biedt het boek een handvat om met kinderen in gesprek te gaan over psychische klachten en onverwerkte herinneringen. Aan ouders en kinderen wordt uitgelegd hoe zij onverwerkte herinneringen kunnen herkennen en wanneer het een goed idee is om hulp te vragen bij verwerking. Voorafgaand aan ieder hoofdstuk wordt aanvullende informatie voor ouders gegeven.

In de praktijk bij Emerga wordt EMDR bij volwassenen maar ook bij kinderen gegeven.

Lees verder

Kinderen - van stress en onrust naar ontspanning

12 april 2015

Soms heeft je kind een klacht die niet over gaat en waar geen aanwijsbare oorzaak voor is c.q. lijkt te zijn. Kinderen ervaren de beperkingen of druk die zij inwendig voelen vaak als pijn, onrust en boosheid.
Ik spoor de oorzaak van deze klachten op en corrigeer deze ter plekke door bepaalde gerichte zachte handgrepen. Praten hoeft niet; kinderen ervaren dit vaak als zeer prettig. Al naar gelang de oorzaak, diepte en duur van blokkades treedt juist bij kinderen vaak in relatief korte tijd al verbetering van klachten op. Bij 3 sessies is vaak al waarneembaar positief verschil te zien en te ervaren bij jouw kind. 

Ik heb ruime ervaring met kinderen met dyslexie, angststoornissen, concentratieproblemen en autisme.

Lees verder

Doorbreek je cirkel

27 februari 2015

Zit je in een viscieuze cirkel en kom je er niet uit?
Ervaar eens wat een metamorfose massage voor je kan doen!

Zacht maar zeer diepgaand.

Ook geschikt voor zwangere vrouwen en baby's

Lees verder

Breng je gezondheid eens in beeld met een voetenkaart.

10 december 2014

Breng je gezondheid eens in beeld met een voetenkaart. Uit de praktijk is gebleken dat de meeste mensen zeer positief reageren op reflexologie.  Zeer goed te behandelen zijn nek, schouder en rugklachten en spierklachten in het algemeen.   Na een aantal behandelingen maken we weer een voetenkaart. De verschillen zijn dan opzienbarend!

Lees verder

Ontvang een GRATIS sessie van Emerga bij de Health Fair!

22 augustus 2014

Ontvang tijdens de Health Fair - zat 20 sept. as - een GRATIS mini behandeling van Emerga - Henriëtte Wiessenberg- Geef je zelfgenezend vermogen een boost! Versterk je immuunsysteem! Ontdek Cranio Sacraal & Visceraal Therapie - lichaamsgericht coachen. Health Fair: Maris College, Mgr. Nolenslaan 16 in Den Haag van 14.00-17.00 uur. Samen met nog 19 andere zorgverleners!

Lees verder

Blaasontsteking: tips om het te voorkomen

3 februari 2014

Veel vrouwen hebben last van een blaasontsteking; dit geeft klachten zoals: pijn bij plassen, kleine beetjes plassen, pijn in onderrug en onderbuik.
Voorkomen is beter dan genezen....enkele tips om toe te passen.

Lees verder

Sneller reageren? Drink water!

13 november 2013

Een halve liter water per dag drinken, is goed voor het reactievermogen.

Dat toont Brits onderzoek aan. Volgens de onderzoekers werkt het brein

sneller als je dorst lest met water.

Lees verder

Een emotioneel probleem verhelpen

13 november 2013

Piet zijn maag is zijn zwakke plek. Om deze te versterken is het van belang te kijken naar de psyche van de maag. Onze spreekwoorden spreken voor zich!

Lees verder

Anders kijken naar je ziekte

12 november 2013

Als je lekker in je vel zit kan je optimaal je talenten ontwikkelen. En met bijzondere technieken kan je een boost geven aan het zelf genezend vermogen van je lichaam. Hoofd en hart verbinden geeft passie.

Lees verder