5. Hoe werkt een Cranio Sacraal en Visceraal behandeling?

Doel is ontspanning te bewerkstelligen in het gehele Cranio Sacraal en Visceraal systeem. Veel spanning komt voort uit ons zenuwstelsel en het vastzitten van het bindweefsel rondom de organen.  Het bindweefsel is een belangrijke lichaamsstructuur, want alles in het lichaam staat door middel van bindweefsel met elkaar in verbinding. Alle organen, gewrichten, zelfs de kleinste spieren en zenuwen worden er door omgeven.
Bindweefsel heeft de eigenschap dat het spanning kan vasthouden, maar gelukkig ook weer loslaten. In de behandeling wordt deze spanning door de therapeut opgespoord om deze vervolgens op te heffen. Herstel is hierdoor dan weer mogelijk. 

De neurale therapie betreft de zenuwen; zoals bij een whiplash. 

Na de behandeling moet het lichaam de tijd en de kans hebben om zijn zelf genezende krachten volledig te ontplooien om het probleem zelf op te lossen (zelfgenezing).
De behandeling(en) nodigt het lichaam uit om zelf te genezen door de blokkades die de genezing in de weg staan op te heffen. Het is dus goed mogelijk dat er na de behandeling, in eerste instantie, een verergering van de klacht optreedt. D.w.z. het lichaam past zich aan de nieuwe situatie aan en dit gaat meestal niet zonder protest.

Terug naar FAQ