Ervaringen van Emerga klanten

De meeste klanten ervaren na 3 tot 4 sessies een positief verschil. Je ervaart dan ook of deze manier van behandelen bij jou past. Bij de intake wordt besproken aan welk doel we gaan werken. Tussentijds zijn er evaluaties om jou 'op maat' te kunnen behandelen.

Onderstaand enkele reacties van Emerga Klanten:

Als je denkt dat je al een stuk ontwikkeling hebt doorgemaakt, helpt Henriëtte je steeds een laagje dieper te gaan. Het (her)vinden van mezelf is een proces waarin ik mag groeien en bloeien in de veilige omgeving die Henrïëtte biedt.
Lisette

Bij het uitblijven van mijn menstruatie op mijn 28e werd na het horen van de diagnose vervroegde overgang mijn kinderwens ontnomen. Ook de kunstmatige maandbloedingen die ik kreeg tijdens het slikken van HST stopten op een gegeven moment ook. Het voelde alsof mijn vrouwelijke cyclus volledig was stilgelegd en geblokkeerd. Na één van de onvergetelijke sessies met Henriëtte, waarin er duidelijk een blokkade werd opgeheven, produceerde mijn lichaam voor het eerst in 18 jaar echt een overvloed aan baarmoederhalsslijm wat ik al die tijd niet meer had ervaren. Anderhalve maand later werd ik voor de eerste keer weer ongesteld, wat de maand daarna ontwikkelde in een menstruatie volgens het boekje.

Voor mij zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden en heb ik zelf ervaren hoe onverwerkte emoties in het lichaam worden opgeslagen. Door die blokkades te doorbreken, gaat alles weer stromen en functioneren zoals het hoort. En misschien ligt de grootste beloning nog wel in de bevrijding die je daarna van binnen voelt. Je voelt je letterlijk weer één met jezelf.

Henriëtte is een heel bijzondere vrouw. Ze heeft naast een enorm inlevingsvermogen ook de capaciteit om werkelijk tot de kern te komen van jouw situatie. Ze voelt feilloos aan wat er op dat moment nodig is en ruimt samen met jou blokkades op die het proces van (zelf)genezing in de weg staan. Soms voel je gewoon letterlijk de negatieve energie uit je lichaam verdwijnen wat er misschien al jaren heeft gezeten. Een heel bijzondere ervaring. Je beseft je dan pas hoe je jezelf tekort hebt gedaan en waar je al die tijd onnodig mee rond hebt gelopen. Er is daarna zo’n gevoel van bevrijding. Het voelt alsof je weer in direct contact staat met je eigen lichaam en aan het roer van je eigen leven. Met ook veel praktische tips van Henriëtte merk je dat je bewuster en beter weet om te gaan met lastige situaties en door de vrijgekomen energie is er weer ruimte voor leuke dingen. Voor mij waren de sessies onbetaalbaar!
Sharon Pitman

Henriette is “aangetrouwde” familie en hierdoor heb ik van haar al vele verhalen/ervaringen gehoord over haar behandelingen. Zelf heb ik een wetenschappelijke achtergrond en vond ik haar verhalen/ervaringen en wat ze doet behoorlijk zweverig klinken. Ik wist niet zo goed wat ik ermee aan moest en of ik het wel allemaal kon geloven.

In Juni dit jaar (2014) ben ik aangereden en hierbij heb ik allebei de botten in mijn onderbeen gebroken. Er is toen een pin in mijn ene bot gezet, hierdoor had ik de eerste 3 weken behoorlijk last van zwelling in mijn knie tot aan mijn voet en bijna geen bewegelijkheid in de enkel.

Na een zondag een hele dag op pad te zijn geweest met krukken en voetbal te hebben gekeken met mijn been omhoog, vertelde ik haar dat mijn been zo ontzettend zwaar aanvoelde. Henriëtte stelde toen voor om mij een behandeling te geven,...  hier heb ik even over nagedacht en ik dacht baat het niet dan schaad het niet.

De eerste behandeling was voor mij, vooral vanwege mijn achtergrond, erg bijzonder. Het duurde even voor ik mezelf los kon laten, maar daarna voelde het goed. Ik voelde van alles tijdens de behandeling. Meteen na de behandeling voelde mijn been een stuk prettiger en had ik direct ook minder vocht in mijn voet. Sindsdien heeft ze me al een aantal behandelingen gegeven. Ik sta nog steeds verbaasd hoe veel beter mijn been na een behandeling voelt en wat ik er dan meer mee kan dan daarvoor. Ook kan zij mij vaak na de behandeling vertellen waar ik last van had, terwijl ik dat niet elke keer vertel. Zeker niet als het een klacht is dat niet met mijn been te maken heeft.

Sindsdien is in combinatie met de fysiotherapie mijn herstel erg vlot gegaan. Ik ben nog steeds bezig met revalideren, maar ik kan alweer bijna alles na 4 maanden, terwijl er normaal 6-9 maanden voor staat.

Nu ik het zelf ook ervaren heb, ben ik zeker positief over Cranio Sacrale Therapie en raad het een ander zeker aan. Door de behandelingen is overigens onze band gegroeid en beter geworden.

Bedankt voor alles Henriette en ik hoop dat in de toekomst onze band zo blijft en misschien zelfs nog meer groeit.
Nikki

De Cranio Sacraal behandeling die ik bij jou heb mogen ontvangen heb ik als zeer prettig ervaren.
Jouw manier van werken spreekt mij aan, de rust die je creëert, de focus naar mijn lichaam brengt, je luistert met aandacht naar wat mijn lichaam vertelt (zonder eigen invulling) en je geeft een liefdevolle terugkoppeling met praktische tips. En voor mij geheel niet onbelangrijk, je humor kan ik waarderen!
Kortom, bij Henriette van Emerga ben je in goede, vakbekwame en liefdevolle handen.
Ik kan er nog wel meer over schrijven, maar ik zou zeggen, geef jezelf een bijzonder cadeau, ga het ervaren. Je doet je geest en je lichaam er een groot plezier mee.
Annemiek Hauptmeijer

Onze zoon Floris is sinds enkele maanden onder behandeling bij Emerga. Van een behoorlijk in zichzelf gekeerde jongen, liefst gamend op zijn kamer, stapte hij naar buiten de wereld in. Dit geldt zowel letterlijk (veel in de buitenlucht) als in contacten met diverse vrienden. Ook zijn eerste echte verkering werd een feit; nog nooit heb ik hem zo zien stralen. Zijn eigen buitenkant waar hij nooit om gaf, vindt hij opeens belangrijk. Voor het eerst na 16 1/2 jaar zelfs heerlijk met hem gewinkeld voor kleding! Zelfs zijn ineengedoken lichaamshouding is veranderd in een houding van 'hier ben ik'. Mijn man en ik zijn heel blij met de liefdevolle en respectvolle wijze waarop Henriette dit proces in gang heeft gezet en begeleidt. Zij legt op een duidelijke kindvriendelijke manier aan Floris uit hoe het zit met de dokter in hemzelf. Aan ons koppelt zij ook terug over de behandelingen, waarbij door Floris in vertrouwen vertelde punten ons niet bereiken. Ook dit vind ik van respect getuigen. Bij Emerga is je kind echt in zeer goede handen.
Joke Knoppert

Begin dit jaar voelde ik me zeer onrustig. Bijzonder of niet binnen een paar uur kon ik terecht bij Henriette. Ik had mij verheugd op een heerlijke massage.
Henriette adviseerde me een Cranio Sacraal behandeling te ondergaan. De behandeling was fantastisch een gevoel van rust, blijdschap, tevredenheid met je lichaam,
met de situatie ……gewoon kracht en balans. Het is moeilijk te omschrijven maar soms klopt alles tot aan de sfeer in de behandelruimte toe. Ik heb ervaren dat stilte; 
bewust ademhalen, aandacht, aanraking, je radertjes stil zetten. De aandacht en energie die Henriëtte mij gaf toen, had ik de afgelopen weken daarvoor verloren.
Henriette is een fijne gesprekspartner met volledige aandacht en inleving in de situatie van haar klant.
Emilienne Lagas

Cranio Sacrale Therapie bij Henriëtte Wiessenberg heeft mij heel veel goeds gebracht en zal het nog blijven doen.Het was en is mijn laatste poging om van de pijn die ik bij zitten en liggen heb af te komen. En dat heeft mij heel erg geholpen.De pijn is voor een groot gedeelte weg, maar wat nog belangrijker is, is dat Henriëtte mij geleerd heeft meer naar en in mijzelf te kijken. Ik ben een gelukkiger mens geworden en ervaar het geheel als een diepe warmte, die dan weer afstraalt naar anderen.Ik ben haar dan ook heel dankbaar.
Lieve groet, Co

Wow, Wat een super ervaring. Ik ging naar binnen zonder verwachtingen en kwam naar buiten als een heel ander persoon met een hele mooie kijk op mijzelf. De manier hoe jij werkt is zo rust gevend en bijzonder. Henriette jij heb mij nieuwe 'tools' laten ontdekken om verder op ontdekkingsreis te gaan.Ik wist niet dat ik het in me had en ik ben er erg dankbaar voor het 'cadeau van aandacht' dat jij mij hebt gegeven. 
Thank you. Liefs, Annette

Wel van gehoord, Cranio Sacraal Therapie. Maar verder geen ervaring mee. Wonderlijk hoe door loslaten van gedachten en voelen van wat er in mijn lichaam gebeurt, de grenzen van mijn lichaam vervagen. Henriëtte laat aan de orde komen, hetgeen aan de orde is, weet wat er speelt. En er gebeurt ook daarna heel veel. Meditaties worden dieper, mijn cluster hoofdpijn (die ik al 35 jaar had!) heeft zich nog niet gemeld. 
Johannes

Nuchter en rationeel als ik ben is het bij mij een zaak van overgave. Bij de tweede behandeling kon ik mij beter openstellen. Ik heb er op mijn eigen manier plaats en tijd voor gemaakt. De wil om iets te bereiken en duurzaam te veranderen is daarbij na vandaag een stuwende kracht. Hoewel de reactie van mijn lichaam heftig is, vind ik het geweldig te ervaren dat er 'iets' van binnen gebeurt.
Edwin, Voorburg

Al jaren aan het tobben met een lijf dat het niet goed doet. Veel pijn door een whiplash veroorzaakt door een auto ongeluk jaren geleden. Verschillende behandelingen geprobeerd maar de klachten blijven. Uiteindelijk heb ik in de combinatie fysiotherapie en Cranio Sacraal Therapie een manier gevonden om de klachten te verminderen en naar mijn lichaam te luisteren. Ik krijg door de rustige manier van behandelen weer vertrouwen in mijn lijf. Het is voor mij echt een rustmoment. Henriette, bedankt dat je zo goed aanvoelt wat ik nodig heb, echt luistert naar wat mijn lichaam je vertelt en met veel liefde behandelt.
Liefs Ceciel

wildebloemen
vlinder