Nieuws

Voetreflexologie vermindert diabetische zenuwschade

10 May 2016

Voetreflexologie is een natuurlijke therapie die gebaseerd is op het principe dat zich in de voeten reflexzones bevinden die een afspiegeling zijn van heel het lichaam. Voetreflex  beïnvloedt - via zenuwbanen en energiekanalen in het bindweefsel - de werking van het betreffende orgaan en herstelt het natuurlijke evenwicht, niet alleen in het orgaan, maar in heel het lichaam. Een studie uit 2014 onderzocht het effect van voetreflexologie bij patiënten met diabetische neuropathie- pijn of gevoelsverlies in de tenen, voeten, benen, vingers, handen en armen met vaak amputatie als gevolg-. Na zes maanden was de zenuwpijn sterker gedaald bij de patiënten die reflexologie kregen (66,6%) dan in de controlegroep (14,2%). Hun bloedsuikerspiegel was na zes maanden twee keer zo sterk gedaald dan in de controlegroep.

 

Lees verder

EMDR bij kinderen met angst en/of trauma

11 February 2016

Tim en het wonder EMDR is een informatief kinderboek om kinderen op de basisschool en hun ouders op de hoogte te brengen van wat EMDR is en hoe de therapie in zijn werk gaat. Dit boek kan in de therapie gelezen worden samen met de hulpverlener, maar ook op school of thuis met ouders ter voorbereiding van de EMDR-behandeling. Daarnaast biedt het boek een handvat om met kinderen in gesprek te gaan over psychische klachten en onverwerkte herinneringen. Aan ouders en kinderen wordt uitgelegd hoe zij onverwerkte herinneringen kunnen herkennen en wanneer het een goed idee is om hulp te vragen bij verwerking. Voorafgaand aan ieder hoofdstuk wordt aanvullende informatie voor ouders gegeven.

In de praktijk bij Emerga wordt EMDR bij volwassenen maar ook bij kinderen gegeven.

Lees verder

Kinderen - van stress en onrust naar ontspanning

12 April 2015

Soms heeft je kind een klacht die niet over gaat en waar geen aanwijsbare oorzaak voor is c.q. lijkt te zijn. Kinderen ervaren de beperkingen of druk die zij inwendig voelen vaak als pijn, onrust en boosheid.
Ik spoor de oorzaak van deze klachten op en corrigeer deze ter plekke door bepaalde gerichte zachte handgrepen. Praten hoeft niet; kinderen ervaren dit vaak als zeer prettig. Al naar gelang de oorzaak, diepte en duur van blokkades treedt juist bij kinderen vaak in relatief korte tijd al verbetering van klachten op. Bij 3 sessies is vaak al waarneembaar positief verschil te zien en te ervaren bij jouw kind. 

Ik heb ruime ervaring met kinderen met dyslexie, angststoornissen, concentratieproblemen en autisme.

Lees verder

Doorbreek je cirkel

27 February 2015

Zit je in een viscieuze cirkel en kom je er niet uit?
Ervaar eens wat een metamorfose massage voor je kan doen!

Zacht maar zeer diepgaand.

Ook geschikt voor zwangere vrouwen en baby's

Lees verder
1 2 3