Lichaamstherapie & EMDR

Emerga - Lekker in je vel zitten -

Cranio & Viscerale therapie – Voetreflexpressuur – PDS therapie – Dorn methode - Ericksoniaanse hypnotherapie – EMDR -  Lymfedrainage

'Emerga betekent: Kom Tevoorschijn. Wie ben je, zonder je lichamelijke problemen, zonder je klachten door chronische ziekte, zonder de obstakels die er al langer voor zorgen dat je niet lekker in je vel zit? Ik laat je graag op een zachte en zekere manier ervaren wie je werkelijk bent. Vanuit jouw eigen kracht'.  


Veerkracht; versterken immuunsysteem; weerbaarheid, positiviteit & omdenken!

Heb je Corona gehad en ben je nog niet geheel hersteld? Maak een afspraak en ervaar hoe je zelf aan je gezondheid kan werken.
 

Praktijk is vanaf heden ook geopend in het Statenkwartier 
De BRON, Johan van Oldenbarneveltlaan 2, Den Haag
- maandagmiddag en -avond, dinsdagavond en zaterdag tot 13.30 uur - 
 
- virtuele sessie zijn ook mogelijk! - 

Vind de oorzaak achter de klacht

Er wordt gewerkt via een holistische benadering, zowel lichaam als geest staan centraal. Op welke manier beïnvloeden deze elkaar? Getracht wordt fysieke, emotionele en mentale blokkades op te sporen en op te lossen. Alle therapieën van Emerga richten zich op het versterken van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Centraal staat het vinden van de dieperliggende oorzaak van de klacht(en): zo pakken we deze in de kern aan. De therapieën die Emerga toepast zijn geschikt voor alle leeftijden.
In een sessie wordt er een unieke combinatie van therapieën gemaakt, geheel passend op jou. De behandelingen zijn complementair aan de reguliere geneeskunde. 

Meer informatie? Neem contact op, we helpen je graag.
Voor particulieren en bedrijven

Korte omschrijving van de therapieën:

In een behandelplan kunnen de diverse therapieën gecombineerd worden

Cranio
Door zachte aanraking wordt er 'geluisterd' naar jou als mens, want welk signaal/symptoom geeft jouw lichaam? Werken via o.a. bindweefsel, hersenen, schedelbeenderen, ruggenmerg en zenuwen. Doel is meer ruimte te creëren tussen cranio (hoofd) en sacrum (heiligbeen).

EMDR
Methode om ingrijpende gebeurtenissen te verwerken, waardoor je in het dagelijks leven je trauma niet meer herbeleefd.

Lichaamsgericht coachen
Combinatie van coachen (gesprekken) en lichaamsbehandeling op maat. Geschikt voor o.a. re-integratie trajecten.

Visceraal therapie
Een diepere aanraking om beweeglijkheid te verbeteren van de organen en omringend bindweefsel, zenuwen, bloedvaten, gewrichten, schedel, botten en spieren.

Voetreflexpressuur
Onze voeten zijn de blauwdruk van ons lichaam. Hier weerspiegelen alle organen en ledematen zich waardoor klachten opgespoord en behandeld kunnen worden.

PDS therapie
Via hypnotherapie wordt het maagdarmkanaal gestimuleerd en getraind om op een natuurlijke en ontspannen manier te gaan functioneren.

Dorn methode
Een zachte, relatief pijnloze, dynamische manuele handeling van de wervelkolom en de gewrichten.

Ericksoniaanse hypnotherapie
Door het observeren en bevestigen van subtiele non-verbale signalen wordt er een rechtstreekse communicatie met het onbewuste tot stand gebracht.

EFT
Onderdeel van de energetische psychologie en is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties los te laten.

Lymfedrainage
Verbetering, doorstroming en herstel van het lymfestelsel.

Henriette12

Henriëtte Wiessenberg - foto: Ceciel Rip

Druppel op blad highres 1024x3651
blij zijn 300x2251
what you think you become what you feel you attract 232438991

Migraine & hoofdpijn, kom ik daar ooit van af? Het kan!

15 maart 2019

HELP, IK WORDT GEK..., MIJN HOOFD!

"De pijn concentreert zich bij mij op de rechter helft van mijn gezicht en schedel. Alsof iemand er aan de binnenkant spijkers in slaat."
"Het start bij mij vanuit mijn nek, dan naar mijn kaak, oor en hoofd. Bonk, bonk, bonk..."
"Als mijn hoofd uit elkaar lijkt te klappen moet ik bewegen, al is het kruipend over de vloer." 

Herken je dit?

'Oorzaak onbekend en je moet ermee leren leven'.  
Maar ... is dat zo? 

!! Bij Emerga komt 90% van de clienten van zijn migraine af!

Welk signaal geeft jouw lichaam &  Wat is er nu echt aan de hand? 

Het is een schreeuw van het lijf om ontspanning en om 'gehoord' te worden.
"Oke, maar hoe doe je dat? ik heb al van alles geprobeerd en niets helpt"
In mijn praktijk is er volledig de ruimte om die schreeuw te vertalen naar wat nodig is om die ontspanning en rust te creëren en uiteindelijk te ervaren. Wellicht op een manier die jij nog niet kent, want hoe luister je eigenlijk naar je lichaam? Ik nodig je graag uit dit te ontdekken....

 

Lees verder

Voetreflexologie vermindert diabetische zenuwschade

10 mei 2016

Voetreflexologie is een natuurlijke therapie die gebaseerd is op het principe dat zich in de voeten reflexzones bevinden die een afspiegeling zijn van heel het lichaam. Voetreflex  beïnvloedt - via zenuwbanen en energiekanalen in het bindweefsel - de werking van het betreffende orgaan en herstelt het natuurlijke evenwicht, niet alleen in het orgaan, maar in heel het lichaam. Een studie uit 2014 onderzocht het effect van voetreflexologie bij patiënten met diabetische neuropathie- pijn of gevoelsverlies in de tenen, voeten, benen, vingers, handen en armen met vaak amputatie als gevolg-. Na zes maanden was de zenuwpijn sterker gedaald bij de patiënten die reflexologie kregen (66,6%) dan in de controlegroep (14,2%). Hun bloedsuikerspiegel was na zes maanden twee keer zo sterk gedaald dan in de controlegroep.

Lees verder

EMDR bij kinderen met angst en/of trauma

11 februari 2016

Tim en het wonder EMDR is een informatief kinderboek om kinderen op de basisschool en hun ouders op de hoogte te brengen van wat EMDR is en hoe de therapie in zijn werk gaat. Dit boek kan in de therapie gelezen worden samen met de hulpverlener, maar ook op school of thuis met ouders ter voorbereiding van de EMDR-behandeling. Daarnaast biedt het boek een handvat om met kinderen in gesprek te gaan over psychische klachten en onverwerkte herinneringen. Aan ouders en kinderen wordt uitgelegd hoe zij onverwerkte herinneringen kunnen herkennen en wanneer het een goed idee is om hulp te vragen bij verwerking. Voorafgaand aan ieder hoofdstuk wordt aanvullende informatie voor ouders gegeven.

In de praktijk bij Emerga wordt EMDR bij volwassenen maar ook bij kinderen gegeven.

Lees verder

Bel Emerga voor een afspraak en/of informatie:

Telefoonnummer: 06 - 440 34 825

Opening Praktijk

Uitsluitend op afspraak:
Maandag:    08.45 - 21.15 uur
Dinsdag :    08.45 - 18.30 uur
Woensdag:  07.00 - 18.30 uur
Donderdag: 12.00 - 18.30 uur
Vrijdag:       08.45 - 18.30 uur 

In enkele gevallen zijn afspraken op zaterdagochtend mogelijk.

Emerga

Praktijk voor lichaamstherapie & EMDR
Graaf Florislaan 6
2553 DW Den Haag (vlakbij Kijkduin)

info@emerga.nl

Cranio & visceraal therapie- voetreflexpressuur - Dorn methode- PDS therapie - Ericksoniaanse hypnotherapie - EMDR - EFT - lymfedrainage - Lichaamsgericht coachen

Stuur Emerga een mail

Contact formulier